snow

Thursday, 28 August 2014

Merdeka 57



masa aku sekolah dulu, bila tiba nya hari kemerdekaan, sekolah aku akan anjurkan pertandingan melukis poster and macam2 lagi. aku suka melukis , so pertandingan poster je la yg aku masuk. aku tak ingat aku pernah menang ke tak pertandingan melukis poster sempena kemerdekaan sebab banyak sangat pertandingan poster yg aku masuk contoh poster anti dadah, minggu sains and so on. 

nak dijadikan cerita sekarang ni, aku rindu semua2 tu, dah masuk U ni takde da lukis2 poster. budak2kan semua tu. semua da maju, guna teknologi yg ada je utk buat poster. tak mo lukis2. disebabkan aku nak lepas gian nak main kaler2 lukis2 ni aku buat doodle sempena merdeka yg ke 57.







tema merdeka tahun ni diambil dari salah satu baris lirik lagu Warisan 'Disini Lahirnya Sebuah Cinta' yang dipopularkan oleh Allahyarham Datuk Sudirman yang mana ia agak unik bagi aku. Logo merdeka tahun ni pon cantik kan.





ps habis idea dah aku pikir macam mana nak buat bendera malaysia ni jadi bentuk love supaya kena dengan tema merdeka ke 57 ni. so nak senangkan citer, aku sangkut kucing kat tengah2 tu. problem solved. 
http://www.smileycodes.info
hahahahahhh




No comments:

Post a Comment