snow

Sunday, 29 December 2013

Gudluck untuk semua !



esok, bermula nya Final exam

esok, merupakan first paper untuk aku

esok, aku pasti bedebor

tak payah tunggu esok, sekarang pon aku dah bedebor







usaha kan yang terbaik, kemudian tawakal.






so, saudara saudari cikebom cikebom
malam malam hari
siang siang hari
study study
*sila nyanyi dengan irama dan lenggok sebenar lagu ini *


gudluck untuk korang yang senasib dengan aku =)






















http://www.smileycodes.info

study jangan tak study 

Friday, 19 April 2013

Thursday, 18 April 2013

doodle #8

so you know what i do when i get bored in the office...















doodling of course ~







Saturday, 6 April 2013

komik #19 : The Kucing Story part 2

macam biasa, biler bos masuk ofis, dan dan pulak masa tu aku takde kejer nak buat, so melukis la jawab nyer ( nak tunjuk aku tengah rajin buat kejer konon2 nye hehe ) =)


ingat tak komik yg aku lukis pasal aku kena kaco ngan kucing aku time solat, ada tiga cerita yg hampir sama, and ini adalah cerita yg kedua =)

so this is what happen to me masa duk hostel dulu....




































































kucing tu aku panggil si bunting sebab dier asyik bunting jer kejer nye, asal jumpa jer mesti dier tengah bunting, tapi yg kelakar nyer si bunting ni even dier tengah bunting pon perangai macam kucing2 kecik , ada satu hari tu aku beli buah mata kucing kat pasar malam, aku saja2 baling biji mata kucing tu kat dier, bukan main beria si bunting kejar benda alah tu, bayangkan la dengan perut besor dier tu, duk kejar2 biji mata kucing yg aku baling tu   =.=



and citer yg kat atas ni pulak masa aku bawak si bunting masuk bilik aku, dier suka lepak bawah katil..  hehe ^^,







Saturday, 16 March 2013

komik #18 : The Kucing Story

so i saw my sister post her cartoon about she's being disturb by her little daughter during her prayer.





and this is what happened to me during my prayer a long time ago...





















































yang kat atas tu kucing aku , nama dier Olay, dier kucing paling manje n lemah lembut family aku penah ada ( Olay ni jantan taw )... kalau kita duduk bersila pastu kita panggil dier letak atas sila kita tu, bergolek2 dier atas sila tu macam selesa sangat.
tapi sekarang  Olay da takde , tak tau hilang kemana =(




sejak kejadian seperti diatas tu, sebelum aku solat aku tutup pintu hehe , and ofcoz aku tak khusyuk, yg ni baru satu cerita, aku ada lagi 2 cerita yg lebih kurang sama macam ni , kalau rajin nanti aku lukis   ^^,





Sunday, 10 February 2013

doodle #5 : short story to tell 2

seperti selalu, bila kat office tak ada kerja yang nak dibuat aku akan start melukis hehe =D


tapi kali ni aku nak try benda baru, iaitu melukis atau lebih kepada mengaler lukisan dengan menggunakan Adobe Photoshop ~

selama ni aku lukis guna Windows Paint dan Sai Paint je,..
so tanpa berbekalkan satu ilmu pun tentang adobe photoshop ni, aku berusaha jugak untuk siap kan doodle kali ni.



dan hasilnya .........

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|






tadaa ~  \(^,^)/






nanti nak lukis doodle lagi, kualiti lukisan akan di up kan lagi , bubye ~