snow

Friday, 22 July 2011

ghost story

for  your information aku suke view satu forum neyh and aku suke bace thread2 kat situ
( aku sangat suka membaca )  yg paling aku suka baca kat forum neyh is citer2 antu  dari sume
forumer kat situ =)


dalam thread tu diorg citer pengalaman2 diorg yg penah kena kaco ngan mende2 tu , kadang2 citer diorg ney berunsur kelakar gak walaopon seraaam ..hahahah i loike ~ =D

meh sini aku tepek skit citer antu dari salah sorang forumer kat situ =)








kisah ni tjd 7 tahun dlu ketika aku, abg aku n sorang member dia pi memancing kat bwh jambatan yang kira pemes jgk di sabah ni..

kami sampai kat "port" memancing tu kira
 jam 11 mlm gitu, sbb target nak mancing udang galah.. betul bawah jambatan.. klau korang pnh mancing kat bwh jambatan, mesti korang tau betapa redup n gelap kat bwh tu, apatah lagi mlm.. 

so, tgh best mancing, tiba
 kat kg d seberang sungai muncul dua bebola api warna ijau n merah saling kejar mengejar (orang ckp, klau ada bebola api nih, ertinya santau@tuju tgh di "send" ke rumah mangsa).. kami pun terpegun n heran la sbb dpt tgk free "show"  ..

lps 10 minit berlalu, bebola api tu pun lenyap... kami sambung la aktiviti mancing..dpt la kira
 4 ekor udang galah, heppi jgk laa .. tp yang x bestnya, abang aku ni tiba diam, n slow gerak pi kreta.. aku n member abg aku tu x la syak apa, mayb abg aku tu nak ambik rokok@hanpon, tapi dia trus start enjin .. x lama kmudian, member abg aku pun gerak slow, time ni aku mmg dah syak mesti ada sesuatu yang x best ni  .. 

tiba
, aku tertoleh la ke sebelah kiri aku, rupanya dkt semak tu ada cik pon@lady in white laaa.. tgh best je dia tgk aku mancing.. pttla drg gerak dr situ, kureng sungguh drg nih, tinggalkan aku sorang  ..so, slowly aku pack pancing aku, gerak buat mcm x pa... sekali dengar suara "awal juga balik?" fuh!!! aku buang pancing aku, trus cabut pi kreta.. slipar aku n lampu suluh terbang ntah ke mana.. sampai kat kreta, trus kunci pintu n abg aku speed off.. time beredar dari area tu, sempat lagi dengar hilaian yang x best tu 

pas kejadian tu, kami dah jarang nak mancing mlm, mesti siang ja.. serik dah di sakat oleh benda tu 


yang tak tahan tu dia siap tegur.......... hu hu.......







psss... * aku suke bace & denga citer2 antu but aku xnak jumpe antu =.="