snow

Friday, 30 December 2011

komik #10 : seorang penakut












 
yes saya seorang penakut, takut tido dalam gelap , kat hostel pon aku tido bukak lampu tiap2 malam kalau roomate aku takde




Tuesday, 27 December 2011

komik #9 : masa kecik-kecik 2





okay sapa yg pernah kena macam ni masa school rendah dulu angkat kaki ? =,=
rasa menyampah kan ? =.=


Monday, 19 December 2011

komik #6 : m i m p i =,=








 THE END




mimpi p e l i k   =.=

komik #5 : masa kecik-kecik 1

masa kecik2 aku suka main ngan pepatung a.k.a dragon fly

dulu halaman depan rumah aku ada pokok2 bunga raya , so kat situ lah berlambak pepatung tu maen lepak2 , cantik sangat ~ sekarang pokok bunga raya da xde , kena tebang coz nak tambah umah.. pepatung da xde nak singgah maen kat umah aku      ='(

dulu , aku cari sebotol balang
then aku tebuk2 bahagian penutup


 

pastu aku tangkap pepatung2 yang tengah syok lepak kat pokok bunga raya tu banyak2
aku tangkap guna tangan je taw ,  =)


pastu aku tarok semua pepatung yang aku tangkap dalam balang tadi =)



bila aku da puas hati ngan hasil tangkapan aku , kira aku rasa pepatung tu da cukup padat dalam balang tu....
|
|
|
|
|
|
|
|
|



aku lepas kan balik semua pepatung tu ~ =)
cantik sangat bila tengok diorang meluru keluar reramai dari balang tu ,
cantik macam pelangi , macam orang lepas kan burung dari sangkar gitu       hahah ^^,






budak2 lagi biasa laa ~

Friday, 9 December 2011

komik #3 : annoying status



























it is better to keep your facebook shut  than keep updating such annoying status 





Sunday, 4 December 2011

komik #1 : hari itu yang membosankan

okeh....... now aku sedang menduduki cuti sem selama sebulan lebey di rumah... then kembar aku pon ada gak kat umah ney............. siyes x taw nak buat pe da dok kat umah ney....... keje aku hari2 dok petik cili belakang umah  ( nak masak la katakan ) ....... 



huh nak dijadikan citer ni supaya pendek sedikit demi sedikit , di malam yg hening lagi sunyi dan sepi , hanya bunyi dengkuran abah aku jer yg  memecah keheningan tersebut .
aku pon ajak la kembar aku main JUTARIA   
( sape2 yg xtaw jutaria tu hape kebenda.. pi la wikiwiki googlegoogle nuh ) .     berdua jer



sape2 yg taw maen jutaria ney, kalau maen berdua memaang tidak ada kesyokkan nye disitu , sudah semesti nyee  jika salah seorang pemain berjaya pungut keuntungan terlebih dahulu, akan terus mendapat untung coz semua tapak dye da bolot bergantung kepada nasib tuah beliau dalam membaling dadu... ... so pemain sorang lagi akan teros slow2 bankrap laaa kan .....



























heheh daku lah pemain yg bertuah itu ==,








Friday, 22 July 2011

ghost story

for  your information aku suke view satu forum neyh and aku suke bace thread2 kat situ
( aku sangat suka membaca )  yg paling aku suka baca kat forum neyh is citer2 antu  dari sume
forumer kat situ =)


dalam thread tu diorg citer pengalaman2 diorg yg penah kena kaco ngan mende2 tu , kadang2 citer diorg ney berunsur kelakar gak walaopon seraaam ..hahahah i loike ~ =D

meh sini aku tepek skit citer antu dari salah sorang forumer kat situ =)








kisah ni tjd 7 tahun dlu ketika aku, abg aku n sorang member dia pi memancing kat bwh jambatan yang kira pemes jgk di sabah ni..

kami sampai kat "port" memancing tu kira
 jam 11 mlm gitu, sbb target nak mancing udang galah.. betul bawah jambatan.. klau korang pnh mancing kat bwh jambatan, mesti korang tau betapa redup n gelap kat bwh tu, apatah lagi mlm.. 

so, tgh best mancing, tiba
 kat kg d seberang sungai muncul dua bebola api warna ijau n merah saling kejar mengejar (orang ckp, klau ada bebola api nih, ertinya santau@tuju tgh di "send" ke rumah mangsa).. kami pun terpegun n heran la sbb dpt tgk free "show"  ..

lps 10 minit berlalu, bebola api tu pun lenyap... kami sambung la aktiviti mancing..dpt la kira
 4 ekor udang galah, heppi jgk laa .. tp yang x bestnya, abang aku ni tiba diam, n slow gerak pi kreta.. aku n member abg aku tu x la syak apa, mayb abg aku tu nak ambik rokok@hanpon, tapi dia trus start enjin .. x lama kmudian, member abg aku pun gerak slow, time ni aku mmg dah syak mesti ada sesuatu yang x best ni  .. 

tiba
, aku tertoleh la ke sebelah kiri aku, rupanya dkt semak tu ada cik pon@lady in white laaa.. tgh best je dia tgk aku mancing.. pttla drg gerak dr situ, kureng sungguh drg nih, tinggalkan aku sorang  ..so, slowly aku pack pancing aku, gerak buat mcm x pa... sekali dengar suara "awal juga balik?" fuh!!! aku buang pancing aku, trus cabut pi kreta.. slipar aku n lampu suluh terbang ntah ke mana.. sampai kat kreta, trus kunci pintu n abg aku speed off.. time beredar dari area tu, sempat lagi dengar hilaian yang x best tu 

pas kejadian tu, kami dah jarang nak mancing mlm, mesti siang ja.. serik dah di sakat oleh benda tu 


yang tak tahan tu dia siap tegur.......... hu hu.......







psss... * aku suke bace & denga citer2 antu but aku xnak jumpe antu =.="